Crucial conversations

VAARDIGHEDEN VOOR GESPREKKEN DIE ER ECHT TOE DOEN

Een Crucial Conversation is een gesprek waarbij veel op het spel staat. Het is een gesprek dat je niet gemakkelijk durft aan te gaan, of wanneer je het wel aandurft voeren de emoties al snel de boventoon.

We spreken van een Crucial Conversation wanneer er drie elementen meespelen: Tegengestelde meningen – emoties lopen hoog op – het belang is groot

Heb je dit wel eens meegemaakt? Tijdens een belangrijk, goed voorbereid gesprek laaien de emoties zo hoog op dat je geen stap verder komt. Het lijkt alsof praten geen enkele zin heeft. Pas later denk je: “Ik had dát moeten zeggen.” ‘Crucial Conversations’ leert je de vaardigheden om deze moeilijke gesprekken op de juiste manier te voeren. Dit unieke concept is zo krachtig dat je je persoonlijke en zakelijke relaties zult versterken. Gesprekken die je al langere tijd vermijdt, kun je nu doelgericht en professioneel voeren, met behoud van een goede relatie. Binnen organisaties zijn er verbluffende resultaten: samenwerking neemt toe, mensen spreken elkaar aan op verantwoordelijkheden, minder miscommunicatie, meer klantfocus, meer respect en openheid, aandacht voor werken vanuit de kernwaarden.

Omstandigheden scheppen waarin mensen volkomen openhartig durven te spreken (ongeacht het onderwerp) en met het grootste respect (ongeacht de persoon) dat is wat geleerd wordt. Vaardigheden verwerven die een levendig tweegesprek mogelijk maken en zowel volgzaamheid als weerstand verminderen. Beginnen met het aanpakken van netelige kwesties en met het veilig en vrij uitwisselen van meningen, gevoelens en informatie. Beste ideeën stimuleren, tijd besparen door minder te vergaderen, minder meningsverschillen hebben en een eenduidige opstelling te bereiken met betere besluiten als resultaat. Dat is de opbrengst van een training Crucial Conversations!

Crucial Conversations is een training verzorgd door Vital Talent gecertificeerde trainers en wordt georganiseerd door de As50 Academie.

De training wordt gegeven in Oss, Uden, Meierijstad of Bernheze

Geïnteresseerd? Vul het contactformulier in.

Lees verder: