Uit je hoofd in je lijf!

Hervind je evenwicht tussen geest, emoties en lichaam

uitjehoofd

Iedereen ervaart wel eens een dipje of een minder plezierige periode in zijn of haar leven. ‘s Nachts wakker liggen vanwege het werk, geen beslissing kunnen nemen over bepaalde kwesties, geleefd worden door de drukte van alledag of die vervelende opmerkingen van je vriendin maar niet kunnen loslaten. Dat klinkt je vast wel bekend in de oren…

Piekeren, tobben, in je hoofd zitten, vastlopen, het zijn allemaal kenmerken van onze steeds maar drukker en sneller wordende maatschappij. Ons hoofd draait op volle toeren om alles bij te kunnen houden, met op den duur alle gevolgen van dien: stress, vermoeidheid, spanning, onzekerheid, lichamelijke (pijn)klachten.

Maar wat nu als je hoofd continu vol zit met gedachten en je niet meer weet hoe het is om een ‘leeg’ hoofd te hebben? Wat, als je overal maar beren op de weg ziet of denkt dat iedereen en alles tegen is? Wat als je gewoon niet anders kunt dan altijd maar doorgaan en je amper meer weet wat je eigen gevoelens en behoeften zijn?

Het is simpel, dan raak je daar op den duur aan gewend! Veel mensen hebben niet eens meer in de gaten dat het hoofd onrustig en actief is, het hoort er gewoon bij. Het chronisch piekeren of in je hoofd zitten is echter geen vaststaand gegeven, het is een gewoonte worden. Maar wel een heel vermoeiende gewoonte die op den duur allerlei lichamelijke klachten met zich meebrengt en jou belemmert om je leven echt te gaan beleven!

Kom dan uit je hoofd en gebruik je lijf, want het is nu de tijd om er iets aan te doen!

Directe aanpak beschikbaar!
Er is nu een kant en klaar programma beschikbaar wat zich in de praktijk bewezen heeft en waar je direct mee aan de slag kunt. De training ‘Uit je hoofd, in je lijf’ helpt je de rust weer terug te brengen in je leven. Je leert steeds beter te luisteren naar je lijf en je gaat zelf bepalen wat je nodig hebt om de rust weer te vinden.

In dit programma leer je op een praktische manier anders met je gedachten en gevoelens om te gaan. De structuur is zeer overzichtelijk en vanuit een moderne digitale leeromgeving kun je stap voor stap werken aan het hervinden van een balans, die daarmee ook duurzaam is.

Door deze digitale leeromgeving heb je de vrijheid om het programma in eigen tempo te doorlopen. Bovendien wordt in het programma ‘het leren’ op diverse niveaus aangepakt: visueel door video’s, auditief door mp3-bestanden, tekstueel door theorie en ervaren door de opdrachten. Hierdoor ga je het programma echt ‘beleven’ en zijn de resultaten duurzaam.

Opbouw en inhoud
Het programma bestaat uit zes modules waarin gelijktijdig wordt gewerkt aan denken en voelen; beide aspecten komen steeds weer aan bod. Naast inleidende theorie, bestaat elke module uit een observatie-opdracht en twee lichamelijke oefeningen. Al deze onderdelen worden uitgelegd met behulp van vele video’s en mp3 bestanden.

Om toegang te krijgen tot de training, maak je gebruik van een eigen account op de trainingssite. Na inlog met je persoonlijke gegevens, kun je direct starten met de eerste module. Vervolgens maak je kennis met alle onderdelen van het programma. Deze zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd, om je zo goed mogelijk te laten begrijpen, ervaren en voelen wat er gebeurt.

Om de gehele training te doorlopen ben je minimaal twee maanden onderweg, maar doorgaans is er iets meer tijd nodig om het programma eigen te kunnen maken en daarmee de duurzaamheid te kunnen waarborgen.

Je hebt echter genoeg tijd om alles in eigen tempo te volgen, want na activatie van de training, wordt deze negen maanden voor je open gesteld. Bovendien is al het materiaal te printen of te downloaden op je computer, zodat ook na afloop van de training, de technieken en inzichten binnen handbereik zijn.

Om een goed resultaat te bereiken, is er echter één belangrijke voorwaarde waaraan moet worden voldaan: dagelijks oefenen! Het resultaat van de training is direct afhankelijk van de motivatie die jij tijdens de gehele training weet op te brengen!

Kenmerken van de training ‘Uit je hoofd, in je lijf ’

  • Er is een digitale leeromgeving beschikbaar
  • De training is helder en gestructureerd van opzet
  • Het bevat een combinatie van video, theorie, mp3 en opdrachten
  • De opdrachten en oefeningen zijn per module nauw op elkaar afgestemd
  • Je leert stap voor stap je denken en je voelen te integreren
  • Verschillende technieken worden ingezet: ademhaling, mindfulness, hartcoherentie
  • De training werkt toe naar een volgende stap in mindfulness: het managen van je emoties!
  • Er wordt vanuit gegaan dat je dagelijks oefent: dit vergroot het resultaat

Afhankelijk van de problematiek die je ervaart en je voorkeur, kun je kiezen uit diverse begeleidingsvormen.

Wil je hier meer van weten?

Dan verwijs ik je naar de volgende pagina: www.uitjehoofd-injelijf.nl

Kosten:

  • Deze zijn afhankelijk hoe je ‘m wil volgen. Individueel of per groep, uitsluitend digitaal of met begeleiding liggen tussen de € 150 en € 1.500
  • Kosten zijn exclusief BTW, eventuele reiskosten en gebruik werkmateriaal

Vul het contactformulier in voor een kennismakingsgesprek en we kijken welke vorm bij jouw vraag past.

Lees verder